Raziskovanje skrivnostne Kočevske

Program in trajanje potovanja lahko prilagodimo vašim željam. Pokličite nas.

PROGRAM

Iz kraja po dogovoru (priporočamo ob ­___ uri) nas bo vodila pot proti Kočevski. Najprej nas bodo prijazno sprejeli v Pokrajinskem muzeju v Kočevju, kjer nas bodo popeljali skozi zgodovino mesta in regije, ki ju je najbolj zaznamovalo obdobje druge svetovne vojne ter čas po njej. Muzejska stavba je izredno pomemben spomenik slovenske državnosti, saj je v njem leta 1943 potekal zbor odposlancev slovenskega naroda, prvo neposredno izvoljeno predstavništvo okupiranega naroda v Evropi med 2. sv. vojno.

Po uvodnem delu v muzeju se odpravimo do centra Kočevja, kjer si bomo ogledali cerkev Sv. Jerneja.

Z avtobusom bomo pot nadaljevali mimo gostišča Tušek v Gornjih Ložinah, kjer že leta domujeta dva najbolj značilna prebivalca Kočevskih gozdov (možen kratek postanek) in naprej mimo majhne vasice Gotenica, kjer je bilo do osamosvojitve najbolj varovano vojaško območje s podzemnim zakloniščem, sedaj pa tu deluje vadbeni center slovenske policije. Zaradi urjenja policistov je vadbeni prostor zaseden, zato si ga bomo ogledali le z avtobusa.

Kosilo vas bo pričakalo na Ranču Marina ali ”gozdni Lipici”, kot mu pravijo domačini. Ranč se ponaša z eno največjih pokritih jahalnic v Sloveniji in plemenskimi Quarter konji.

Za konec se bomo odpravili do Kočevske Reke, domovanju para orla belorepca in vasi z izjemno bogato zgodovinsko, kulturno in naravno dediščino, ki je dolgih 50 let veljala za zaprto območje in bila širši javnosti nedostopna ter zato pokrita s tančico skrivnostnosti. Ogledali si bomo podzemni objekt v Škrilju, ki po desetletjih odpira vrata tako domačinom kot tujim turistom, hodniki, ki so burili domišljijo ljudi, pa prvič v zgodovini razkrivajo svoje zgodbe.

V poznih popoldanskih urah se bomo podali proti domu.

CENA VKLJUČUJE
  • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom
  • cestnine in parkirnine
  • vstopnine
  • ogledi po programu
  • organizacija in vodenje izleta (vodnik z licenco GZS)
  • osnovno nezgodno zavarovanje
  • DDV
NEOBVEZNA DOPLAČILA
  • vstopnine, ki niso zajete v programu