Kostanjevica in Goriška Brda

Program in trajanje potovanja lahko prilagodimo vašim željam. Pokličite nas.

PROGRAM

Iz kraja po dogovoru (priporočamo ob ­___ uri) se bomo odpeljali proti Novi Gorici.

V neposredni bližini mestnega središča Nove Gorice, na 143 m visokem griču na KOSTANJEVICI, se nahaja cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan. To je staro božjepotno svetišče s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti. Je duhovno središče, spomenik sakralne umetnosti ter zgodovinski in kulturni spomenik. Ogledali si bomo grobnico zadnjih potomcev francoske kraljeve rodbine Burbonov in samostansko knjižnico. Za konec se bomo naužili še lepot vrtnic burbonk v razkošnem vrtu.

Ko bomo za seboj pustili smaragdno modro reko Sočo in eleganten kamnit železniški most v Solkanu se bomo po t.i. osimski cesti pripeljali v Goriška Brda. Skozi Kojsko, nad katerim stoji gotska cerkvica Sv. Križa, se bomo med vinogradi in sadovnjaki pripeljali v vas GONJAČE, kjer se bomo povzpeli na 23 m visok razgledni stolp. Ob lepem vremenu se z njega odpre čudovit razgled na cela Brda, na Julijske in Karnijske Alpe, Dolomite, preko Furlanije do Jadranskega morja, na Kras, Vipavsko dolino in Trnovski gozd, vse do Nanosa.

Naslednja točka našega postanka bo srednjeveška vas ŠMARTNO, ki je obdana z obzidjem in utrjena s petimi obrambnimi stolpi, ki stojijo ob treh vhodih. Ob vstopu v okrilje šmartenske trdnjave in sprehodu po ozkih uličicah med hišami se boste počutili kot v srednjeveškem labirintu. Tu je na ogled Briška hiša, Hiša s spahnjenico in Hiša kulture. Podobo kraju daje baročna cerkev sv. Martina z zvonikom, ki je bil nekdaj obrambni stolp.

Nazadnje bomo obiskali še DOBROVO. V največji slovenski vinski kleti »Vinska klet Goriška brda« si bomo pod strokovnim vodstvom ogledali klet in degustirali njihova izbrana vina, svetovali pa nam bodo tudi pri njihovem nakupu.

Dan bomo zaključili z večerjo.

Domov se bomo vrnili v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE
  • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom
  • cestnine in parkirnine
  • zunanji ogledi po programu
  • voden ogled Kostanjevice, ogled kleti in degustacija (4 vzorci in prigrizek),organizacija in vodenje izleta (vodič z licenco GZS)
  • osnovno nezgodno zavarovanje
  • DDV
NEOBVEZNA DOPLAČILA
  • vstopnine, ki niso zajete v programu