Irska

 • Destinacija:
 • Trajanje: 6 dni

Program in trajanje potovanja lahko prilagodimo vašim željam. Pokličite nas.

1. dan

Slovenija/letališče – Dublin – Limerick

Odhod iz kraja po dogovoru ter vožnja do izbranega letališča, od koder bomo poleteli proti Dublinu. Ob prihodu v Dublin nas bo pričakal lokalni vodič, da nas odpelje čudovitim dogodivščinam naproti. Najprej se bomo ustavili v Kilkenny-ju, srednjeveškem biseru, ki so mu nemirna stoletja zapustila mogočen grad, utrjeno stolnico in blodnjak položnih stranskih ulic, v katerih se drenjajo stare stavbe. Sprehod po mestu nam bo razkril vse njegove zaklade. V nadaljevanju nas bo pot vodila do Rock of Cashel, verjetno najpogosteje fotografirane znamenitost Irske. V srednjem veku je bila, skupina z obzidjem obdanih cerkvenih stavb, eno najpomembnejših središč, iz katerega so kralji in cerkveni dostojanstveniki vladali skoraj 1000 let. Dan bomo zaključili z ogledom Bunratty Castle & Folk Park. Grad Bunratty je zelo lepo prenovljen srednjeveški grad s tapiserijami in pohištvom deloma tako starimi kot grad sam. Skozi irsko muzejsko vas Folk Park pa nas bodo vodili vodniki v starinskih oblačilih in nam predstavili tamkajšnje domače obrti. Vožnja do Limericka, namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan

Limerick – Kerry

Po pristnem irskem zajtrku bomo obiskali samostansko naselbino Dysert O´Dea Church v Corofinu ter se preko slikovite pokrajine Burren pripeljali do svetovno znanih pečin Cliffs of Moher. Dih jemajoči razgled se nam bo ponujal z 230 m visokih in 8 km dolgih prepadnih sten nad Atlantikom, s katerih se v lepem vremenu vidi otočje Aran in razgibana pokrajina Connemara. Na poti proti jugu bomo s trajektom prečkali reko Shannon ter se na prijetni vožnji naužili čarov pokrajine ob njej. Prihod v pokrajino Kerry, namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan

Kerry

Irski zajtrk nam bo dal moči, da raziščemo bližnjo okolico. Kot nalašč za prekrasne fotografske motive sta razgledni točki Molls Gap in Ladies View. Pogled na divjo gorato pokrajino in umirjena jezera ne bo nikogar pustil ravnodušnega. Vsem, ki si želijo posvojiti ovco ali jagnje, bomo željo izpolnili na Kissane Sheep Farm v narodnem parku Killarney. Na ta način domačini ohranjajo tradicijo gorske ovčereje, videli pa bomo tudi prikaz dela ovčarskih psov. Vrnitev v hotel, prosto za individualne oglede, večerja in prenočevanje.

4. dan

Kerry – Dublin

Irski zajtrk. Na poti proti Dublinu si bomo ogledali Irsko državno kobilarno in Japonske vrtove v Kildaru. Kobilarno je ustanovil ekscentrični dedič škotskih pivovarn polkovnik William Hall-Walker, ki se je navduševal nad astrologijo in eksotično vero. Žrebce in kobile so parili v skladu z njihovimi rojstnimi znamenji, žrebeta so spremljali s horoskopom, hlevi pa so imeli stropne line, da so skoznje lahko prihajali žarki meseca in zvezd. Bližnje zemljišče so uredili v japonske vrtove, ki primerjajo življenje človeka s potovanjem v vrt miru in zadovoljstva. Sprehodili se bomo skozi hleve in muzej ter v zen skalnjaku japonskih vrtov poskusili uravnovesiti svoje misli pred nadaljevanje poti proti edinstvenemu območju Bru Na Boinne in Newgrange**. Bru Na Boinne je 15-kilometrski pas kmetijske pokrajine v dolini reke Boyne, ki je kraj z največjo koncentracijo starih spomenikov v Evropi – kultni kraji, utrdbe, pokončni kamni in čudovita zbirka grobov s hodniki: Dowth, Knowth in Newgrange. Le med zimskim sončnim obratom posije v hodnik Newgrangea zaslepljujoč žarek zgodnjega jutranjega sonca.

Prihod v Dublin, namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

Svetujemo obisk nočnega dogajanja v znameniti četrti pubov, Temple Bar.

5. dan

Dublin

Irski zajtrk. Dan bomo začeli s panoramsko vožnjo po mestu in si na poti ogledali njegove lepote, ki jih boste lahko v prostem času ponovno obiskali še sami. Zapeljali se bomo skozi gregorijansko četrt, katere največja znamenitost so raznolika, pisana vhodna vrata stavb. Ustavili se bomo v Trinity Collegeu, najstarejši Univerzi na Irskem, kjer si bomo v tamkajšnji bogati knjižnici ogledali neprecenljivo knjigo iz Kellsa, Book of Kells. Obiskali bomo veličastno gotsko katedralo Sv. Patrika, ki stoji na mestu, kjer je pridigal Sv. Patrik. Dublina pa ne smemo zapustiti ne da bi obiskali destilarno viskija Old Jameson in najbolj znane irske pivovarne Guinness. V obeh bomo doživeli nepozabno degustacijo.

Vrnitev v hotel. Po večerji prosto za samostojne oglede.

6. dan

Dublin – letališče/Slovenija

Po zajtrku se bomo poslovili od Dublina in se odpeljali na letališče, od koder bomo poleteli proti Sloveniji.

CENA VKLJUČUJE
 • transfer do letališča in nazaj,
 • cestnine, pristojbine in parkirnine,
 • letalski prevoz + takse,
 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po Irski,
 • trajektni prevoz čez reko Shannon,
 • 5x polpenzion v dvo in troposteljnih sobah hotel 3* (pri zajtrku sok, čaj ali kava, pri večerji čaj ali kava),
 • ogledi in vstopnine po programu,
 • pokušina viskija v Old Jameson Distillery
 • pokušina piva v pivovarni Guinness,
 • lokalno vodenje vse dni bivanja na Irskem,
 • organizacija in slovensko vodenje izleta (vodič z licenco GZS),
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • DDV
NEOBVEZNA DOPLAČILA
 • enoposteljna soba (5 nočitev)
 • vstopnine, ki niso zajete v programu
 • individualni avtobusni prevozi v Dublinu
 • skupinsko zavarovanje CORIS z asistenco v tujini (min. 10 oseb)
 • skupinsko zavarovanje rizika odpovedi (min. 10 oseb)
OBVEZNO DOPLAČILO

napitnina (za šoferja in lokalnega vodiča): 20 € na osebo