Dalmacija

Program in trajanje potovanja lahko prilagodimo vašim željam. Pokličite nas.

1. dan

Slovenija – Dubrovnik

Odhod iz kraja po dogovoru (priporočamo ob ___ uri). Vožnja z vmesnimi postanki do DUBROVNIKA, kamor bomo prispeli v jutranjih urah naslednjega dne. Dan bomo začeli z dvigom z gondolo na 405m visok Srđ, od koder se ponuja  prekrasen razgled na staro mesto in otok Lokrum. Ko se bomo naužili lepot ter se nadihali svežega morskega zraka, se bomo spustili v mesto. Tam nas bo že čakal lokalni vodnik, s katerim se bomo sprehodili po Stradunu in spoznali zgodbe najlepših ter najpomembnejših mestnih znamenitosti. Palača Sponza, Mali in Veliki Onofrijev vodnjak, cerkev Sv. Spasa, cerkev Sv. Vlahe, stavba Mestnega poglavarstva, Knežji dvor, Orlandov stolp,  Frančiškanski samostan, Katedrala, Jezuitska cerkev, Orsan,… In za konec mestno obzidje, kjer bomo začutili vso nekdanjo veličino najlepšega mesta Jadrana.

Vožnja do hotela, večerja, nočitev.

2. dan

Dubrovnik – Solin – Split

Po zajtrku vožnja do SOLINA, starorimske Salone, ki je bila najpomembnejše mesto rimske province Dalmacije. Med ostanki zagotovo izstopa amfiteater, ki si ga bomo tudi ogledali.

Popoldan se bomo sprehajali po SPLITU. Večino časa bomo namenili ogledu podzemnih dvoran Dioklecijanove palače, ene najlepše ohranjenih zgradb poznorimskega gradbeništva. Palača je bila zgrajena po ideji cesarja Dioklecijana in njegovih arhitektov. Ustvarjen je bil nov tip utrjene, a vendar luksuzne rezidence. Njen severni del so bili bivalni prostori za vojake, medtem ko je bil južni del namenjen cesarjevim bivalnim in kulturnim potrebam. Stoletja prezidav so zabrisala izvorni arhitektonski sklop v gornjih nadstropjih, medtem ko se je podzemni del izvrstno ohranil. Po ogledu bomo nekaj časa namenili samostojnemu raziskovanju mestnega središča.

Dan bomo zaključili z večerjo v konobi.

Vožnja do hotela, nočitev.

3. dan

Split – Šibenik – Zadar

Po zajtrku vožnja v ŠIBENIK. Mesto izstopa med mesti ob Jadranu s svojo edinstveno lego v slikovitem in prostranem zalivu na ustju reke Krke. Sprehodili se bomo ob obali “šibeniškega zaliva”, mimo Knežje palače, v kateri je mestni muzej, do katedrale Sv. Jakoba. Na trgu med katedralo in mestno Loggio se vsako leto odvija Mednarodni festival otroka. S trga se nam bo odprl pogled na palačo Foscolo, zgrajeno v 15. stoletju, v času, ko je v Šibeniku delovala šola Jurija Dalmatinca.

Pot bomo nadaljevali do ZADRA. Staro mestno jedro leži na polotoku in prav tako se tam nahajata tudi oba muzeja, ki ju bomo obiskali v nadaljevanju. Začeli bomo z obiskom Muzeja antičnega stekla, ki je edini tovrstni muzej na svetu. V njem je razstavljenih okoli 2000 različnih steklenih predmetov iz časa od 1. st. pr.n.št. do 5. st. n.št.. Sprehodili se bomo po stalni razstavi muzeja ter obiskali demo delavnico pihanja stekla in delavnico izdelave nakita.

Široka ulica ali Kalelarga razpolavlja staro mesto in po njej se bomo odpravili do Arheološkega muzeja, v katerem so razstavljeni zgodovinski ostanki z območja severne Dalmacije od prazgodovine do srednjega veka.

V neposredni bližini muzeja sta cerkev Sv. Donata in Forum, ki sta največkrat upodobljeni zadrski znamenitosti. Nekaj prostega časa bomo namenili samostojnim ogledom, nakar se bomo podali na obalo in ob zvokih morskih orgel ter svetlobnih efektih uživali v predstavi Pozdrav soncu.

Vožnja do hotela, večerja, nočitev.

4. dan

Zadar – Rastoke – Slovenija

Po zajtrku vožnja proti domu s postankom v RASTOKAH. Sprejele nas bodo vile, ki nam bodo povedale pravljico o tem čarobnem kraju na sotočju Korane in Slunjčice. Ob žuborenju vod in bučanju slapov se bomo preko najstarejšega mosta odpravili do gručastega naselja starih stavb in mlinov v najstarejšega od njih. Spoznali bomo njegovo zgodovino in delovanje. Na koncu pa bomo lahko kupili moko, da si bomo iz nje doma naredili okusno pecivo, ki nas bo spominjalo na pravljico v Rastokah.

Povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE
 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom
 • cestnine in parkirnine
 • povratna vozovnica za prevoz z žičnico na Srđ
 • 3-urno lokalno vodenje po Dubrovniku in vstopnina za dubrovniško obzidje
 • vstopnina in voden ogled Amfiteatra v Solinu
 • vstopnina in voden ogled Dioklecijanove palače
 • vstopnina in voden ogled Arheološkega muzeja in Muzeja antičnega stekla
 • vstopnina in program v Rastokah
 • zunanji ogledi po programu
 • namestitev v 3* hotelih v dvo- in tro-posteljnih sobah
 • 2x polpenzion
 • 1x nočitev z zajtrkom
 • 1x večerja v konobi
 • organizacija in vodenje izleta (vodič z licenco GZS)
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • DDV
NEOBVEZNA DOPLAČILA
 • enoposteljna soba
 • vstopnine, ki niso zajete v programu
 • skupinsko zavarovanje CORIS z asistenco v tujini (min. 10 oseb)
 • skupinsko zavarovanje rizika odpovedi (min. 10 oseb)
OPOMBA

BREZPLAČNO – največ 2 učitelja/spremljevalca pri vplačanih najmanj 20 otrocih, največ 3 pri vplačanih najmanj 30 otrocih