Avstrija

Program in trajanje potovanja lahko prilagodimo vašim željam. Pokličite nas.

1. dan

SLOVENIJA – GRADEC – DUNAJ

Odhod iz kraja po dogovoru (priporočamo ob ___ uri) in vožnja do GRADCA. Obiskali bomo muzej motociklov in avtomobilov slovenskega izumitelja Janeza Puha Johann Puch Museum ter si ogledali bogato zbirko vozil, ki zajema avtomobile, mopede in kolesa pa tudi lesene modele in fotografije, ki pripovedujejo »gibajočo« zgodbo znamke Puch. Nadaljujemo vožnjo z vmesnimi postanki do DUNAJA, kjer se bomo naprej ustavili v Tehniškem muzeju. Pod strokovnim vodstvom si bomo ogledali največje zaklade muzeja: prvo letalo, velikanski talilnik in celotno hidroelektrarno. Po obisku se bomo podali na območje parka dvorca Schönbrunn, se sprehodili po obsežnih vrtovih do Gloriette, od koder se nam bo ponudil prekrasen razgled na avstrijsko prestolnico.

Vožnja do hotela, večerja, nočitev.

2. dan

DUNAJ

Po zajtrku bomo v panoramski vožnji obkrožili središče mesta. Ob Ringu bomo spoznali znamenite dunajske stavbe: Opera, Parlament, Rotovž, Votivna cerkev, dunajska Borza, Secesija,… Mimo Pratra in »Velikega kolesa« se bomo zapeljali do novejšega dela mesta – UNO City z Donau Thurmom, najvišjim bungeejumpig centrom v Evropi. Ustavili se bomo tudi pri Hundertwasserjevi hiši in si ogledali stvaritev avstrijskega »odštekanega« arhitekta. Pred sprehodom po središču mesta si bomo pod strokovnim vodstvom ogledali še najpomembnejše točke Naravoslovnega muzeja. Muzej je dom številnih svetovno znanih predmetov, med katerimi sta tudi 29.500 let stara Willendorfska Venera in okostje dinozavra. Pod vtisom videnega se bomo mimo Hofburga podali do Štefanove cerkve, malo po Grabnu in malo po Koroški. Izvedeli bomo, kako smo Slovenci povezani z Dunajskimi dečki in kje je najstarejše deblo v mestu. Prosto za samostojne oglede in okrepčilo.

Vožnja do hotela, večerja, nočitev.

3. dan

LINZ – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja v LINZ. Sprehodili se bomo po mestu ob Donavi, ki se je leta 2009, ko je bil kulturna prestolnica Evrope, nališpal z novimi stavbami in privlačnimi prireditvami. Staro mestno jedro tudi drugače očara s pomembnimi renesančnimi zgradbami: Deželna hiša, Mozartova hiša, farna cerkev Sv. Martina,… Prosto za samostojne oglede in okrepčilo.

V letu 2016 je mesto dobilo naziv UNESCOvo mesto Medijske umetnosti, zato bomo v nadaljevanju obiskali ARS Electronica Center. Ogledali si bomo stalno razstavo z naslovom »Novi vidiki človeštva«, kjer nam bodo v štirih laboratorijih razložili, kako smo ljudje spremenili svet, kako vplivamo na okolje in kakšen naj bi bil svet v prihodnosti. Kot pika na i pa bo ogled programa »Deep Space: Astronomy«. S pomočjo najmodernejše tehnologije nam bodo galaksije na dosegu roke. Obljubljajo nam neverjetno, impresivno in dih jemajoče doživetje.

Povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE
 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom
 • cestnine in parkirnine
 • vstopnine in voden ogled muzejev po programu
 • zunanji ogledi po programu
 • namestitev v 3* hotelih v dvo- in tro-posteljnih sobah
 • 2x polpenzion
 • organizacija in vodenje izleta (vodič z licenco GZS)
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • DDV
NEOBVEZNA DOPLAČILA
 • enoposteljna soba
 • vstopnine, ki niso zajete v programu
 • skupinsko zavarovanje CORIS z asistenco v tujini (min. 10 oseb)
 • skupinsko zavarovanje rizika odpovedi (min. 10 oseb)
OPOMBA

BREZPLAČNO – največ 2 učitelja/spremljevalca pri vplačanih najmanj 20 otrocih, največ 3 pri vplačanih najmanj 30 otrocih